nedeľa 4. apríla 2010

2.finálové kolo: Na čo budú tancovať?


Prinášame vám zoznam skladieb, na ktoré budú tancovať súťažiaci v 2. finálovom kole s podnázvom Muzikálové hity:

Diana Mórová (9977) - Dirty Dancing
Film z roku 1987 nikomu netreba zvlášť predstavovať. Tanečná kultovka sa dodnes teší mimoriadnej priazni divákov takmer všetkých vekových kategórií. Skladby i tanečné kreácie už takmer zľudoveli. Diana zatancuje na pieseňTime of my Life, dočkáme sa aj povestnej zdvíhačky?
Veronika Paulovičová (9971) - Moulin Rouge
"Voulez-vous coucher avec moi?" - aj to táto obľúbená fráza zaznie v pondelok večer, keďže Veronika bude tancovať na hudbu z vizuálne prevratného muzikálu z roku 2001. Jej sexi choreografiu dotvára spojenie skladieb Roxane a Lady Marmelade. Mňam!
Zuzana Mauréry (9975) - Chorus Line
Roky osemdesiate sa niesli na vlne tanečných filmov. V roku 1985 sa do kín dostal slávny Chorus Line a na počudovanie, Komunistická strana Československa ho povolila premietať aj u nás. Zuzana sa predstaví s choreografiou na skladby I hope I get it a One.
Kristína Svarinská (9973) - Fame
Už v roku 1980 pobláznil Fame tínedžerov a tak sa o takmer 30 rokov neskôr  rozhodlo, že sa natočí moderná verzia, aby sa vytiahli prachy z peňaženiek súčasných mladých ľudí. K tejto generácii patrí aj Kika, ktorá sa v 2. kole predstaví s tancom na skladby Black & Gold a Fame.
Braňo Bystriansky (9976) - Vlasy
Ďalšia povinná jazda muzikálového fanatika. Kto nevidel film z roku 1979, alebo modernejšiu javiskovú verziu, určite aspoň niekedy počul skladby, ktoré sú aktuálne dodnes. A na dve z nich si zatancuje Braňo - The Flash Failures (Let the Sunsine in) a Aquarius.
Vlado Kobielsky (9972) - Pomáda
Dany (John Travolta) a Sandy (Olivia Newton John) boli idolmi celej jednej generácie. Platne s hudbou z Pomády (1978) sa kupovali na dovolenkách v Bulharsku (dvojalbum za 8 leva) a ako oko v hlave opatrovali. Ktovie, či LP nemá doma aj Vlado, ktorí sa predstaví s choreografiou na piesne Born to Hand Jive a Greased Lightnin´.
Peter Batthyány (9976) - West Side Story
Hoci variácií na túto tému vzniklo za posledných 50 rokov niekoľko (a to ešte ústredný motív je vlastne inšpirovaný príbehom Rómea a Júlie), fajnšmekri nedajú dopustiť na originál z roku 1961. Legendárne súboje mestských gangov nám pripomenie Peter tancom na skladby America a Jet Song.

zdroj: TV JOJ

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára